Mrt

Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde, okulumuzda deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikata okul idarecileri, öğretmenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Ock

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin hazırlamış olduğu Dilimizin Zenginlikleri ve Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı eseri ile ilgili etkinlik düzenlendi.

Ock

2023 - 2024 dönemi yarı yıl tatili tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerle karne heyecanını yaşadık. Öğrencilerimize karnelerini ve Onur belgelerini dağıtarak bu heyecanı yaşadık. Böylelikle yarı yıl tatiline  girdik.

May

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı okulumuz Şirvan Anadolu Lisesinde 2. dönem 2. sınavları iki hafta boyunca ortak sınav şeklinde uygulanacak olup aşağıdaki görselde sınav günleri ve saatleri belirtilmiştir. Müzik dersi, Beden Eğitimi ve Spor derslerinin sınavları uygulama sınavı şeklinde olduğu için ders saatlerinde ilgili öğretmenlerin planı doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Kas

Şirvan Anadolu Lisesi   2022-2023 Öğretm Yılı ( Kasım ) Dönemi Mezun Olamamış Beklemeli Öğrenciler İçin 9,10,11,12 SORUMLULUK SINAVLARI Bilgi için aşağıda sunulmuştur.

Mrt

Okulumuzda olası bir deprem veya yangın ihtimaline karşı ders saati esnasında tatbikat yapıldı.

Kas

Okulumuz 1. dönem 1. sınavlarına mazeretleri sebebiyle katılamayan öğrencilerimiz için hazırlanan iki haftalık telafi sınav programı sınav günleri ve saatleri aşağıdaki görsellerde belirtilmiştir.

Kas

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 1. Sınavlarına Mazeret Sebebiyle Katılamayıp Telafi Sınavlarına Katılabilecek Öğrenci Listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Listemiz okul öğrenci işleri panomuza da asılmıştır.

Kas

Şirvan Kaymakamlığının destekleriyle 20 kişilik öğrenci grubumuz Siirt Kitap Fuarını gezip kitap alışverişi yaptılar. Yapılan fuar gezisinin ardından yemek yiyen öğrencilerimiz okullarına geri döndüler. Öğrencilerimizin bu geziye katılmasına ve kitap alışverişi yapmasına vesile olan Şirvan Kaymakamımız Sn. Recep HASAR'a, ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Barış KEZER'e teşekkür ederiz.

Gezide öğrencilerimize rehberlik eden Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Zeynep KEZER'e, öğretmenlerimiz; Şenel DURSUN, Murat ALGIN ve Samet KAYA'ya emekleri için teşekkür ederiz.

Kas

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği toplantımız öğrenci velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan toplantı Okul Müdürü Kaşif MUTLU'nun konuşmasıyla devam etti. Ardından Okul Rehber Öğretmenlerimiz Sevda MUTLU ve Erkan KUTLU YKS süreci, tercih süreçleri ve madde bağımlılıkları üzerine velilerimize seminer gerçekleştirdiler.

Okul kılık kıyafet uygulaması ve ses görüntü kaydı yapılabilen cihazların okula getirilip getirilmemesi konulu gündem maddeleri görüşüldü. Okul kılık kıyafet uygulamasının devam etmesine, öğrencilerin okulda yanlarında ses ve görüntü kaydı yapabilen cihazları bulundurmamasına oy birliğiyle karar verildi.

Yapılan okul aile birliği başkanlığı seçiminde okul aile birliği başkanlığına Yusuf İNCECİK seçildi.

Kas

İlçemizdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama törenini okulumuz gerçekleştirdi. SODES Kültür merkezinde düzenlenen törene Şirvan Halkı, merkez lise ortaokul ve lise öğrencileri seyirci olarak katıldırlar. Şirvan Kaymakamı Sn. Racap HASAR'ında konuşma gerçekleştirdiği ve ilçemizin Cumhuriyet Bayramını kutladığı tören, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Ekm

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı liselerde; yönetici, öğretmen ve öğrencilerin sınai mülkiyet farkındalığını artırmak, yürütülen proje ve faaliyetler sonucunda ortaya çıkan yeniliklerin ve fikri ürünlerin sınai mülkiyet hakları kapsamında korunmasını sağlamak, Türkiye'nin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkıda bulunmak, öğrencilerin çalışmalarını patentlemek, öğrencileri bu hususta teşvik etmek amacıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında imzalanan, "Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Türk Patent ve Marka Kurumu Eğitim İş Birliği Protokolü" kapsamında yayınlanan bilgilendirici afiş ve broşürlere aşağıdaki görsellerden ulaşabilirsiniz.

Ekm

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı liselerde; yönetici, öğretmen ve öğrencilerin sınai mülkiyet farkındalığını artırmak, yürütülen proje ve faaliyetler sonucunda ortaya çıkan yeniliklerin ve fikri ürünlerin sınai mülkiyet hakları kapsamında korunmasını sağlamak, Türkiye'nin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkıda bulunmak, öğrencilerin çalışmalarını patentlemek, öğrencileri bu hususta teşvik etmek amacıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında imzalanan, "Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Türk Patent ve Marka Kurumu Eğitim İş Birliği Protokolü" kapsamında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize gerekli bilgilendirmeler Okul Müdürü Kaşif MUTLU ve Okul Müdür Başyardımcısı Alper DURSUN tarafından yapılmıştır. Okulumuzun farklı bölgelerine protokol kapsamında yayınlanan afişler asılmıştır. Öğrencilerimize el broşürleri dağıtılmıştır.