T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİİRT / ŞİRVAN - Şirvan Anadolu Lisesi

Rehberlik Servisi

Rehberlik servisimiz, öğrencilerimizin, verimli çalışma, zamanı iyi kullanabilme, etkili karar verme, plan yapma, planlı çalışma becerileri, kendini tanıma ve kabullenme, etkili iletişim konularında destek hizmetinin verilmesi için çalışmaktadır. 

Rehberlik servisimiz, öğrencilerimizin, verimli çalışma, zamanı iyi kullanabilme, etkili karar verme, plan yapma, planlı çalışma becerileri, kendini tanıma ve kabullenme, etkili iletişim konularında destek hizmetinin verilmesi için çalışmaktadır. Ayrıca toplum hayatına uyum sağlayabilme ve katkıda bulunmak için gerekli sorumlulukları üstlenme, başkalarına saygı ve yardımlaşma değeri geliştirme de öğrencilerimizin kazanmalarını istediğimiz olumlu davranışlar arasında yer alabilmektedir.

Rehberlik ve psikolojik danışma servisimiz, öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak, öğrenci veli ve öğretmenlerimizin koordinasyonuyla etkileşimli olarak çalışmaktadır. Tüm öğrenci veli ve öğretmenlerimiz sıkıntı ve sorunlara daha gerçekçi ve etkili çözümler bulmak amacıyla rehberlik servisimizden faydalanabilirler. Akıllara ne için psikolojik danışma servisi sorusu gelebilir. Bunu açıklayacak olursak;

Ne için psikolojik danışma servisi?

*Olaylara, nesnelere bu zamana kadar hiç bakılmamış gözlerle bakmayı, kendi keşiflerimizi yapmayı öğrenmek için,

*Etkili ve profesyonel yardım için...Bazen çevremizdekiler,  bütün samimiyetlerine ve sevgilerine rağman bize yardım edemezler. Çünkü etkili bir yardım için gerekli uzmanlığa ve sistemli yaklaşıma sahip değillerdir. Rehberlik ve psikolojik danışma servisi, etkili yardım için yanınızda.

*Her insan hayatında bazen kendini içinden çıkılmaz bir durumda hissedebilir. Rehberlik ve psikolojik danışma servisi, bu zamanlarda size yalnız ve çaresiz olmadığınızı fark ettirmek için yanınızda.

*Kimim ben? Diye sorduğunda yanınızdayız. Kimsin? Kapasitenin farkında mısın? Hayatta ne yapmak istiyorsun? Peki hayat senden ne bekliyor? Güçlü ve zayıf taraflarının farkında mısın ? rehberlik ve psikolojik danışma servisi, bu ve benzeri sorularınızı paylaşmak için hep yanınızda.

*Uyumlu , sağlıklı insan ilişkileri için... İnsan diğer insanlarla sağlıklı, uyumlu ilişki kuramıyorsa mutlu olamaz. Rehberlik ve psikolojik danışma servisi,  doğru iletişim kurmanın yollarını sizinle paylaşmak için yanınızda.

*Olumlu bakmayı öğrenmek için... Hayatta hiç beklemediğimiz olaylarla karşılaşabiliriz. Ama önemli olan başımıza gelenler değil, onlara bizim nasıl baktığımızdır. Rehberlik ve psikolojik danışma servisi, yaşama bakış açınızı olumlu yönde değiştirmek için yanınızda.

*Sistemli çalışmayı öğrenmek için...Hayatta hangi işte, hangi konuda olursa olsun eğer başarılı olmak istiyorsan sistemli olmayı öğrenmen gerekir. Rehberlik ve psikolojik danışma servisi başarıya ulaşma, zaman planlaması, etkili ders  çalışma yöntemleri vb.gibi konularda sizi aydınlatmak için yanınızda.

 

*ŞİMDİYE KADAR YAPTIKLARINLA KENDİNİ SINIRLAMA!!! YAPABİLDİKLERİN, YAPABİLECEKLERİNİN YANINDA BİR HİÇ. SADECE KARAR VER VE DEĞİŞMEK İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLA" :D :D

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.12.2014 - Güncelleme: 18.08.2022 20:11 - Görüntülenme: 2857
  Beğen | 9  kişi beğendi